Voda i more

Žeđ na izvoru

Ljubav prema Sestri vodi i ljudsko pravo na vodu

"Niti jedan slučaj privatizacije vode u posljednjih deset godina na globalnoj razini nije društvu donio ništa osim patnje, nesreće, bolesti, diskriminacije i socijalnih protesta".

Pročitaj više...

Plinska termoelektrana na jezeru Peruća

Apeliramo na cjelokupnu javnost da budemo svjesni da će sve što se dogodi našoj „sestri Vodi“ (sv. Franjo Asiški) dogoditii njezinoj djeci, nama i generacijama poslije nas, te stoga pozivamo da se zauzimamo, ljubimo i branimo našu prirodu i vodu, u Cetini i svakom drugom toku.

Pročitaj više...

Moja odgovornost za vodu

2005.

Voda je uvjet života na zemlji. Kao opće dobro iznimne važnosti voda mora biti temeljnim pravom svakog čovjeka. Voda je osnovni čimbenik održivog razvitka jer je ona strateški gospodarski resurs...

Pročitaj više...

Novo nebo i nova zemlja

Split, 2004

Projekt Novo nebo i nova zemlja ima za cilj pružiti prave obavijesti o klimatskim promjenama, globalnom zatopljenju te njihovu učinku na stvoreno kao i pružanje relevantnih informacija i činjenica vezanih za problematiku slatkih voda, a sve u svrhu buđenja i izgradnje ekološke svijesti kod pojedinca i zajednice, te razvijanje svijesti vlastite odgovornosti prema stvorenome.

Pročitaj više...