Hrvatski savez za nedjelju


 NEDJELJA NIJE ZA UMOR NEGO ZA VELIKI ODMOR! Istraživanja pokazuju da rad nedjeljom povećava rizik od nesreće za 28%, a rizik se dodatno povećava ako se doda rad subotom.

29.04.2018.


U dokumentarnom filmu SEDMI DAN, redatelja Borisa Orešića, pogledajte šokantne usporedbe poštivanja radničkih prava u Austriji za razliku od Hrvatske. Čemu su sve izloženi radnici koji rade 7 dana u tjednu.KONFERENCIJA Društveni i gospodarski aspekt slobodne nedjelje - Ovom prigodom osnovan je Hrvatski savez za nedjelju, kojem je pristupilo 14 članova među kojima su predstavnici vjerskih zajednica, akademskih ustanova, sindikata i udruga. 

19.04.2018. 


 

Hrvatski savez za nedjelju: Suzdržite se od prodaje i trgovine na ovogodišnji Badnjak koji pada u nedjelju

13.12.2017. 

MEDIJSKI NAPISI I OSVRTI

 

 


 VAŠA ISKUSTVA I KOMENTARI - Potaknuti nekim vašim samoinicijativnim javljanjima o vašim iskustvima pozivamo i druge da preko naše web stranice javnosti upute svoja iskustva i moguće komentare. 

15.11.2017. 


INICIJATIVNI SKUP ZA OSNIVANJE HRVATSKOG SAVEZA ZA NEDJELJU Program je započeo prikazivanjem dokumentarnog filma „Sedmi dan“ Borisa Orešića. Potom je agencija „Ipsos“ predstavila istraživanje o stavu hrvatskih građana o radu nedjeljom

15.11.2017.  


 

 Rezultati istraživanja 2017.


 

SEDMI DAN - U dokumentarnom filmu ogledajte šokantne usporedbe poštivanja radničkih prava u Austriji za razliku od Hrvatske. Čemu su sve izloženi radnici koji rade 7 dana u tjednu.

15.11.2017.


 

NERADNA NEDJELJA - Na Praznik rada 1. svibnja 2003. u Hrvatskoj je počela kampanja protiv rada u trgovinama nedjeljom i blagdanima.

01.05.2003.

 

 

Vezani materijali

U medijima

Aktualno

Dani socijalne zauzetosti

Sedmi dan

Dokumentarni film

OTVORENO PITANJE Nedjelja nije za umor nego za veliki odmor! Istraživanja pokazuju da rad nedjeljom povećava rizik od nesreće za 28 posto, a rizik se dodatno povećava ako se doda rad subotom

Piše: Damir Šarac