Dani socijalne zauzetosti

Festival socijalne osjetljivosti, solidarnosti i dobrote

Dani socijalne zauzetosti zamišljeni su kao festival kojim će se kroz čitav niz događanja vjerničkoj i široj javnosti približiti široka socijalna tematika u kojoj Crkva ima važnu ulogu. Cilj je predstaviti i učiniti vidljivim aktivnosti različitih udruga i pojedinaca koji se bave socijalnom problematikom i na tom polju već ostvaruju značajne rezultate. Na taj način ostvarit će se umrežavanje svih onih koji djeluju na ovom području te time omogućiti i njihova suradnja i osnaživanje već postojećih, kao i mogućnost pokretanja novih inicijativa.

Poseban naglasak dat će se ulozi Crkve i njenom socijalnom nauku koji će biti os oko koje će se vrtjeti sva događanja. Cilj je promovirati socijalni nauk Crkve kao alat kojim se može poslužiti u rješavanju konkretnih društvenih problema. 

OSNIVANJE SAVEZA ZA NERADNU NEDJELJU

05.12.2017.

 


 NAJMANJIMA OD NAJMANJIH

05.12.2017.

 


ZAHVALNA VEČER

27.11.2017.


IZJAVA o potrebi konsenzualne demografske strategije i reguliranju radnih odnosa u službi demografske revitalizacije Hrvatske                             

27.11.2017. 


DEMOGRAFIJA, RAD I OBITELJ 

Prof. Anđelko Akrap, naveo je niz udarnih statističkih podataka: u Hrvatskoj je od 1991. godine do danas 234.000 umrlih više nego novorođenih, a u tom razdoblju broj stanovnika u radno aktivnoj dobi smanjio se sa 3 na 2,6 milijuna, demografsko pitanje se odgađa, nema dugoročne strategije gospodarskog i demografskog razvoja, projekcija situacije do 2051. godine pokazuje da Hrvatska neminovno gubi stanovništvo.   

17.11.2017.


MAJKE I OČEVI PRED IZAZOVIMA DANAŠNJICE               

Jesu li nam djeca dar? Vidimo li u odgoju djece niz obveza i zadataka ili u svom roditeljstvu prepoznajemo POZIV?                                         

16.11.2017.


 INICIJATIVNI SKUP ZA OSNIVANJE HRVATSKOG SAVEZA ZA NEDJELJU

U sklopu Dana socijalne zauzetosti Franjevački institut za kulturu mira organizirao je Inicijativni skup za osnivanje Hrvatskog saveza za nedjelju u srijedu, 15. studenoga u Franjevačkom klerikatu na Trsteniku u Splitu...                                 

15.11.2017.


PROGRAM DANA SOCIJALNE ZAUZETOSTI

               


KONCERT NAJMANJIMA OD NAJMANJIH

5000 ljudi poslalo iz Splita svjedočanstvo ljubavi prema Bogu i bližnjemu         

11.11.2017. NAJMANJI I TVOJE KRALJEVSTVO 

Tada će kralj reći onima sebi zdesna: ‘Dođite, blagoslovljeni Oca mojega! Primite u baštinu Kraljevstvo pripravljeno za vas od postanka svijeta! Jer ogladnjeh i dadoste mi jesti; ožednjeh i napojiste me; stranac bijah i primiste me; gol i zaogrnuste me; oboljeh i pohodiste me; u tamnici bijah i dođoste k meni.’” Mt 25, 34 - 36   

11.11.2017.Caritas splitsko – makarske nadbiskupije u sklopu Dana socijalne zauzetosti organizira okrugli stol s naslovom ZAJEDNIŠTVOM PROTIV STIGMATIZACIJE SIROMAŠTVA               

10.11.2017. NATJEČAJ ZA DJEČJE LIKOVNE RADOVE 

Cilj ovogodišnjeg natječaja i izložbe jest poticati socijalnu osjetljivost, solidarnost i dobrotu među osnovnoškolskom djecom.  


HUMANITARNI KONCERT

U sklopu dvotjednoga socijalno-kulturnoga programa (5. – 19. studenoga 2017.) upriličili smo i ovaj humanitarni koncert NAJMANJIMA OD NAJMANJIH. Sav prihod od prodaje ulaznica namijenili smo programu za bolesnu djecu korisnike Caritasa Nadbiskupije Split.  

 

  REZULTATI NATJEČAJA 

 

 


Raspisujemo NATJEČAJ  za logotip na koji se mogu prijaviti: dizajneri, ilustratori, umjetnici i kreativci od 25. srpnja – 25. kolovoza 2017.

Vezani materijali

U medijima

Aktualno

Kršćanski glas u medijima

Komunikacijski seminar, Zagreb, 22. - 24. veljače 2018.

Sretan Božić!

Suzdržite se od prodaje i kupovine na ovogodišnji Badnjak koji pada u nedjelju

Otvoreno pismo vlasnicima trgovačkih centara i svim kupcima