Dani socijalne zauzetosti - 2017

Festival socijalne osjetljivosti, solidarnosti i dobrote

Dani socijalne zauzetosti zamišljeni su kao festival kojim će se kroz čitav niz događanja vjerničkoj i široj javnosti približiti široka socijalna tematika u kojoj Crkva ima važnu ulogu. Cilj je predstaviti i učiniti vidljivim aktivnosti različitih udruga i pojedinaca koji se bave socijalnom problematikom i na tom polju već ostvaruju značajne rezultate. Na taj način ostvarit će se umrežavanje svih onih koji djeluju na ovom području te time omogućiti i njihova suradnja i osnaživanje već postojećih, kao i mogućnost pokretanja novih inicijativa.

Poseban naglasak dat će se ulozi Crkve i njenom socijalnom nauku koji će biti os oko koje će se vrtjeti sva događanja. Cilj je promovirati socijalni nauk Crkve kao alat kojim se može poslužiti u rješavanju konkretnih društvenih problema. ZAHVALNA VEČER Ravnateljici Caritasa Nadbiskupije Split, predan je ček s prihodom od ulaznica i donacija za humanitarnu akciju Najmanjima od najmanjih, u iznosu od 180.235,60 kuna. Prikupljenim sredstvima pomoći će se deset obitelji za liječenje bolesne djece.

27.11.2017.


IZJAVA o potrebi konsenzualne demografske strategije i reguliranju radnih odnosa u službi demografske revitalizacije Hrvatske        

27.11.2017. 


 

DEMOGRAFIJA, RAD I OBITELJ Prof. Anđelko Akrap, naveo je niz udarnih statističkih podataka: u Hrvatskoj je od 1991. godine do danas 234.000 umrlih više nego novorođenih, a u tom razdoblju broj stanovnika u radno aktivnoj dobi smanjio se sa 3 na 2,6 milijuna, demografsko pitanje se odgađa, nema dugoročne strategije gospodarskog i demografskog razvoja, projekcija situacije do 2051. godine pokazuje da Hrvatska neminovno gubi stanovništvo.   

17.11.2017.


 

MAJKE I OČEVI PRED IZAZOVIMA DANAŠNJICE       Jesu li nam djeca dar? Vidimo li u odgoju djece niz obveza i zadataka ili u svom roditeljstvu prepoznajemo POZIV?                                         

16.11.2017.


 

HRVATSKI SAVEZ ZA NERADNU NEDJELJU Program je započeo prikazivanjem dokumentarnog filma „Sedmi dan“ Borisa Orešića. Potom je agencija „Ipsos“ predstavila istraživanje...

15.11.2017.
 

PROGRAM DANA SOCIJALNE ZAUZETOSTI

        

       5000 LJUDI POSLALO IZ SPLITA SVJEDOČANSTVO LJUBAVI PREMA BOGU I BLIŽNJEMU         

Održan je najveći koncert duhovne glazbe u povijesti grada Splita.

11.11.2017. NAJMANJI I TVOJE KRALJEVSTVO  Tada će kralj reći onima sebi zdesna: ‘Dođite, blagoslovljeni Oca mojega! Primite u baštinu Kraljevstvo pripravljeno za vas od postanka svijeta! Jer ogladnjeh i dadoste mi jesti; ožednjeh i napojiste me; stranac bijah i primiste me; gol i zaogrnuste me; oboljeh i pohodiste me; u tamnici bijah i dođoste k meni.’” Mt 25, 34 - 36   

11.11.2017.ZAJEDNIŠTVOM PROTIV STIGMATIZACIJE SIROMAŠTVA Caritas splitsko – makarske nadbiskupije u sklopu Dana socijalne zauzetosti organizirao je okrugli stol ...               

10.11.2017.  

NATJEČAJ ZA DJEČJE LIKOVNE RADOVE - Cilj ovogodišnjeg natječaja i izložbe jest poticati socijalnu osjetljivost, solidarnost i dobrotu među osnovnoškolskom djecom.  

16.10.2017.


HUMANITARNI KONCERT

U sklopu dvotjednoga socijalno-kulturnoga programa (5. – 19. studenoga 2017.) upriličili smo i ovaj humanitarni koncert NAJMANJIMA OD NAJMANJIH. Sav prihod od prodaje ulaznica namijenili smo programu za bolesnu djecu korisnike Caritasa Nadbiskupije Split.  

13.10.17.

 REZULTATI NATJEČAJA ZA LOGOTIP 

21.09.2017.


 

Raspisujemo NATJEČAJ  za logotip na koji se mogu prijaviti: dizajneri, ilustratori, umjetnici i kreativci od 25. srpnja – 25. kolovoza 2017.

26.07.17.

Vezani materijali

U medijima

Aktualno

800. obljetnica susreta sv. Franje i Sultana

Zagreb, Split 2019.

Nedjelja je dan za obitelj koja se nalazi na udaru zbog nepoštenih uvjeta koji vladaju u društvu

Rezultati istraživanja na temu slobodne nedjelje

U Rami predstavljen zbornik radova Nepomireno društvo - nepomirena pamćenja