Iz socijalnog nauka crkve

Demografija, rad i obitelj

Okrugli stol

Pročitaj više...

Održan inicijativni skup za osnivanje Hrvatskog saveza za nedjelju

Program je započeo prikazivanjem dokumentarnog filma „Sedmi dan“ Borisa Orešića. Potom je agencija „Ipsos“ predstavila istraživanje o stavu hrvatskih građana o radu nedjeljom, koje pokazuje kako se gotovo svi građani slažu da je važno da obitelj nedjeljom bude zajedno te da je rad nedjeljom loš.

Pročitaj više...

Inicijativni skup za osnivanje Hrvatskog saveza za nedjelju

Na skupu su sudjelovale građanske udruge, sindikati, vjerske zajednice, ustanove koje prepoznaju važnost ljudskih, obiteljskih i društvenih vrijednosti vezanih uz slobodnu nedjelju, također i predstavnici nacionalnih saveza za nedjelju iz Austrije i Njemačke.

Pročitaj više...

Majke i očevi pred izazovima današnjice

Pročitaj više...

SEDMI DAN

Dokumentarni film redatelja Borisa Orešića

Pročitaj više...

Zajedništvom protiv stigmatizacije siromaštva

Okrugli stol

Pri angažmanu pomaganja siromasima iznimno je važna "kultura susreta" jer se u blizini sa siromasima može iščitavati odakle dolaze krojeni njihova siromaštva. "Kulturom susreta otkrivamo slabosti siromaha ali to je proces u kojem ujedno otkrivamo i vlastite slabosti," kazala je Topalović.

Pročitaj više...

Rezultati natječaja dječjih likovnih radova

Pročitaj više...

Pogledajte najavu koncerta!

Pročitaj više...

Rezultati natječaja za logotip Dana socijalne zauzetosti

Imenovano povjerenstvo nakon tri kruga žiriranja odabralo je tri najbolja prijedloga. Kriteriji po kojima su se radovi ocjenjivali bili su: identitet „Dana socijalne zauzetosti“, originalnost, suvremeni izričaj vizualne komunikacije te primjenjivost u različitim veličinama i na različitim podlogama.

Pročitaj više...

Natječaj za logotip

Dani socijalne zauzetosti

Potaknuti brojnim otvorenim socijalnim pitanjima i problemima u našem društvu, Franjevački institut za kulturu mira ove godine u studenom po prvi put pokreće manifestaciju Dani socijalne zauzetosti.

Pročitaj više...

Dani socijalne zauzetosti

Festival socijalne osjetljivosti, solidarnosti i dobrote

Pročitaj više...