Natječaj za logotip

Dani socijalne zauzetosti

Potaknuti brojnim otvorenim socijalnim pitanjima i problemima  u našem društvu, Franjevački institut za kulturu mira ove godine u studenom po prvi put pokreće manifestaciju Dani socijalne zauzetosti.

Dani socijalne zauzetosti zamišljeni su kao festival kojim će se kroz čitav niz događanja vjerničkoj i široj javnosti približiti široka socijalna tematika u kojoj Crkva ima važnu ulogu. Cilj je predstaviti i učiniti vidljivim aktivnosti različitih udruga i pojedinaca koji se bave socijalnim problematikom i na tom polju već ostvaruju značajne rezultate. Na taj način ostvarit će se umrežavanje svih onih koji djeluju na ovom području te time omogućiti i njihova suradnja i osnaživanje već postojećih, kao i mogućnost pokretanja novih inicijativa.

Poseban naglasak dat će se ulozi Crkve i njenom socijalnom nauku koji će biti os oko koje će se vrtjeti sva događanja. Cilj je promovirati socijalni nauk Crkve kao alat kojim se može poslužiti u rješavanju konkretnih društvenih problema.

 

Tim povodom raspisujemo ovaj NATJEČAJ  na koji se mogu prijaviti: dizajneri, ilustratori, umjetnici i kreativci od 25. srpnja – 25. kolovoza 2017.